Kiev Live: Koit en Laura zoeken hun eigen weg.

Net zoals de Kroatische kandidaat eerder vandaag, liet het Estse duo zich nergens zien voorafgaand deze repetitie. Dat kan nu ook wel komen omdat Koit Toome vader werd van zijn tweede kind. Het duo bleef wel druk repeteren in Estland en hopen daar vandaag de vruchten van te zien. โ€œVeronaโ€ is al sinds de selectie van het nummer een grote favoriet bij de fans, maar de gokkantoren ziet de potentie niet echt in het nummer. Het is dus nu aan Koit Toome en Laura Pรตldvere om het tegendeel te bewijzen. Die laatste stond twaalf jaar geleden trouwens ook al eens in Kiev als onderdeel van een meidengroep.

De act die Estland heeft is net zoals die van Zweden en Noorwegen: zo goed als identiek aan die van de nationale finale. Ze beginnen los van elkaar en kijken richting het scherm waar het gezicht van de ander op verschijnt. Na de bomen in 2015 en de sterren in 2016 is dit jaar het jaar van de gezichten. Ze lopen over het podium naar en van elkaar toe, waar weten in de eerst beurt hun weg nog niet zo goed. Net zoals in 2015 bij Estland staat er een soort van deur op het scherm waaruit ligt komt. Beelden van Verona krijgen we niet te zien.

Laura heeft een mooie witte jurk aan. Het lijkt zelfs op een trouwkleed. Op haar rug staat “Estonia” in de jurk (Estland in het Engels). Koit is netjes in een pak gekleed.

Ze hebben wel goed gewerkt aan de zang. Tijdens de nationale finale was die totaal niet goed afgestemd met het achtergrondkoor. Dat is nu wel het geval. Een achtergrondkoor staat nu achter de schermen (ook weer zo’n trend).

Estland komt misschien met een niet zo modern nummer, maar de retro feeling die ze meegeven is best leuk. Een finaleplaats zit er wel in, mede dankzij de goede loting die ze hebben gekregen. Aan het begin van de show had dit namelijk totaal niet opgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.