Repetitie nummer één van deze feestdag is die van Griekenland. Demy is één van de weinigen die zich de afgelopen maanden liet zien. Zo was ze op geen enkel event aanwezig en deed ze slechts twee playback optredens in Griekenland. Wel schitterde ze in een lokale musical. De komende twee weken ligt haar focus volledig op het Eurovisie Songfestival. Met “This Is Love” hoopt ze het debacle van de Grieken in Stockholm te laten vergeten. De Griekse openbare omroep heeft alvast het zogenaamde ‘dream team’ van Rusland vorig jaar weten te strikken: Dimitris Kontopoulos en Fokas Evangelinos

Zoals verwacht pakken de Grieken dit jaar uit met hun act. Tijdens de drie minuten zal je veel te zien krijgen. De inzending begint met een close-up van haar, waarna ze in een soort van liftje boven het podium wordt gelift. Er verschijnen twee mannelijke (en halfnaakte) dansers die in een bak dansen. Nu was die nog leeg, maar waarschijnlijk zal die worden gevuld met water. Ze zingt dan wel niet meer “Rain Falls From Above” tijdens het nummer, toch zien we halverwege het nummer virtuele regen naar beneden vallen. In tegenstelling tot gisteren bij vele kandidaten zien we hier dat er ook is gecommuniceerd over camerawerk met enkele doordachte shots.

Als outfit draagt ze een licht beige jurk. We zijn niet geheel zeker of dit een test is, maar echt passen bij het nummer doet het niet. Het past bij het begin van het nummer, wanneer het nog rustig is. Wanneer de beats losknallen, mag er toch iets anno 2017 gekozen worden.

De zang van Demy was nog niet geheel loepzuiver en de uithalen gingen ook niet allemaal vlekkeloos. Op momenten laat ze toch zien dat ze goed kan zingen. Ze krijgt de nodige ondersteuning van een achtergrondkoortje, maar deze zijn niet op het podium te zien.

Griekenland lost de verwachtingen in. Het nummer mag dan niet van het origineelste soort zijn, toch maken ze veel goed met hun act. De Grieken kunnen mogelijk profiteren van het kleine Portugal voor en het trage Polen na hun act. Een finaleplaats lijkt zeker voor Demy, zeker met de support van de diaspora Grieken in Europa en natuurlijk Cyprus in deze halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.