De laatste individuele repetitie van de halve finalisten is die van Israël. Dat land zal volgende week ook de tweede halve finale afsluiten. Imri Ziv heeft al ervaring op het Eurovisie Songfestival. In zowel 2015 als 2016 was hij achtergrondzanger van respectievelijk Nadav Guedj en Hovi Star. In beide gevallen haalde het land de finale en eindigden ze op een mooie plek. Nu zal Imri Ziv op de voorgrond treden met “I Feel Alive”, een geschikte dancetrack om de tweede halve finale af te sluiten. Vanaf morgen beginnen dan de tweede reeks van repetities die open zijn voor de pers. Maar nu eerst nog de Israëlische Imri.

Ook hier begint de act met een close-up van de zanger. Tijdens het refrein komen er twee dansers op het podium en ook hij doet een choreografie mee. Hoe meer het nummer evolueert, hoe meer volk er ook op het podium komt. Er volgen nog drie achtergrondzangers die tijdens het iets etnischer deeltje beginnen mee te knappen. Nadien verdwijnt iedereen weer zodat Imri alleen kan eindigen. Het podium zelf is relatief donker en er is een soort van zon op de achtergrond. Ook Imri verschijnt op het beeld. Aan het einde komt er een rode zon met blauwe achtergrond met veel kleurrijke lijnen en figuren eromheen. Ook Israël maakt gebruik van vuurwerk.

Imri heeft als outfit een zwart doorzichtig hemd aan. Hij wilt met zijn lichaam dus punten pakken, wat niet geheel onterecht is. De dansers hebben witte kleding aan en de zangers zitten dan weer in het zwart gekleed. Het is allemaal lekker luchtig.

De zang van Imri is niet optimaal. Hij is een goede achtergrondzanger, maar om een nummer echt te draaien zit hij nog niet genoeg in de rol. Er zal nog wat oefening nodig zijn om het nummer zelf volledig te dragen, maar op een week kan nog heel veel.

Israël doet weer een verdienstelijke poging. Persoonlijk hadden wij nog meer een zomers gevoel verwacht, maar dit is ook een goede manier. Hij doet een goede zaak door de tweede halve finale te mogen afsluiten van de organisatie. Daardoor zal hij zo goed als zeker de finale halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.