Kiev Live: Kan de RAI zoektocht naar arena 2018 starten?

Op dit moment zal de Italiaan Francesco Gabbani het podium in Kiev betreden. De 34-jarige man uit Toscane, die amper Engels spreekt, is de te kloppen man om het Eurovisie Songfestival 2017 te winnen. Hij staat op eenzame hoogte eerste bij de gokkantoren, hij won de OGAE Poll met bijna 500 punten en “Occidentali’s Karma” is gecombineerd al zo’n 120 miljoen keer bekeken op YouTube. Wie kan deze Italiaan stoppen is de vraag? Laten we eerst zien of hij het gevoel van Sanremo kan overbrengen in Kiev. De aap heeft hij alvast mee, maar het grote orkest mocht niet op het podium van de regels.

De act van “Occidentali’s Karma” is vrij gelijklopend met die van de nationale finale. Het is allemaal wel wat groter, want het podium van Sanremo is intiemer omwille van het orkest dat er daar rond staat. Hij staat in het midden en er staan vier achtergrondzangers- en zangeressen rechts achter hem. Uiteraard komt de aap ook op na het tweede refrein met het welbekende dansje. De plotse overgang in het midden van het nummer voelt nog steeds raar aan, maar dat komt ook omdat we het nummer al tig keer gehoord hebben.

Hij staat weer in zijn zwart pak op het podium en de aap… heeft zijn apenpak aan. Het achtergrondkoortje achter hem dragen gekleurde shirts met daaronder een witte shirt, een variant op wat Gabbani ook al eens aan had tijdens Anremo.

Het steenkolenengels van Gabbani is alvast geen probleem voor zijn zang, aangezien het nummer helemaal in het Italiaans is. Zelfs als hij gek staat te doen, kan hij gemakkelijk toon houden. De achtergrondhulp is wel goed, want dat maakt het allemaal nog een beetje krachtiger.

Dat Italië topfavoriet is, weten we. Het perscentrum gaf hem het luidste applaus tot nu toe. Een indicator van zijn winst of kon hij gewoon een goed optreden afleveren? Allebei misschien. (aanvulling volgt). Kan de RAI de zoektocht nu al starten naar een geschikte arena voor het Eurovisie Songfestival 2018 en kan de VRT al uitkijken naar een mooi hotel in Rome of Turijn? Het zou goed kunnen…

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.