Na dé stem van San Marino was het de beurt aan dé stem van Kroatië. Zo noemt Jacques Houdek zichzelf alvast. Hij was één van de weinige kandidaten die zich niet op een feestje liet zien voorafgaand het Eurovisie Songfestival en hij gaf zelfs geen enkel televisieoptreden meer. Zo kon hij zich voor de volle 100 % voorbereiden op het grootste podium van Europa. Er werd de afgelopen weken nogal smalend gedaan over het mogelijke duet dat hij met zichzelf gaat zingen. Je hoort namelijk twee verschillende stemmen in het nummer, maar die doet hij als opera- en popzanger allebei.

De repetitie begon met een vertraging van een dikke vijftien minuten. De act van Jacques is… speciaal. Jacques staat voorin het midden, links van hen een violist en rechts van hem een cellist. Achter hem staan drie achtergrondzangeres. Ze beginnen met een close-up van de violist. Daarna komt Houdek in beeld als hij zijn praatje doet. De camera’s vliegen nadien langs alle kanten om hen. Op de schermen verschijnt een groot veld met zonnebloemen en een regenboog. Bij de bridge komt ook de tekst op het scherm (“Don’t let go”…). Om de kitscherige act af te maken komt er nog eens vuurwerk aan te pas bij het laatste woord van elke zin in die bridge. Afsluiten doen we met een vuurgordijn.

Iedereen draagt als outfit iets zwarts. Jacques draagt een soort vest/jas, maar het lijkt niet dat dit de definitieve outfit is. Al is het wel iets dat hij in het verleden ook wel heeft aangedaan.

Toegegeven, Jacques heeft de stem om dit nummer te dragen en zijn bipolaire personage (in het nummer) lukt hem wel. Het is gewoon niet zo’n aangenaam om naar de luisteren vinden wij.

Vorig jaar werd Kroatië op gelach onthaald omwille van de speciale act met de jurk en dergelijke. HRT moest vast gedacht hebben: “Laten we dat nog eens doen.” Het perscentrum lijkt verdeeld. Sommigen konden het appreciëren en anderen konden hun schaterlach niet verbergen. De jury’s zullen de vocale kracht van Houdek waarderen, maar of dat voldoende is voor een finale?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.