Kiev Live: Jana danst alleen in “Dance Alone”.

Normaal zou Rusland als derde land optreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017, maar omwille van de bekende voorgeschiedenis zijn ze er dus niet bij. Macedonië zal daarom als derde optreden tijdens de uitzending volgende week donderdag. Jana Burčeska werd ergens in november aangekondigd als kandidaat voor de (officieel) Voormalige Joegoslavische Republiek van Macedonië. Nadien werd er stil “Dance Alone” gelanceerd, wat in een haverklap een fanfavoriet werd. De bookmakers volgen voorlopig nog niet, misschien na deze eerste repetitie?

In de act doet Jana exact wat de titel zegt van het nummer: alleen dansen. Ze staat in haar eentje op het podium en heeft best een – naar Macedonische normen – modern optreden. Haar gezicht komt frequent terug in de achtergrond op de schermen en tegen het einde aan zien we ook fragmenten uit de videoclip terug. Met heel wat flitsende lichten lijkt alles heel snel. Ze doet allemaal verschillende dansjes en bewegingen, waar goed over is nagedacht.

De kleding die Jana aanheeft staat haar, maar lijkt zo goedkoop. Ze draagt een kort groen jurkje met korte mouwen en lange zwarte laarzen eronder. Uitdagend, maar het neigt echt naar een ander soort sfeer…

Over de zang van Jana werd er al heel wat geschreven, maar deze keer deed ze het beter dan tijdens de feestjes voorafgaand. Ze begon goed, maar haar stem kan duidelijk dit nummer niet aan. Beter dan de preparty’s is dus nog altijd niet geweldig. Ze krijgt enorm veel hulp achter de schermen.

Voor haar kunnen was het volgens ons een goede repetitie. Ze komt op beeld over als een model en de act is oké, maar die cruciale zangcapaciteiten beschikt ze niet (toch voor dit nummer). Het is moeilijk te zeggen wat dit gaat doen, want de eerste drie nummers van de tweede halve finale hebben wel allemaal iets wat ze missen. Eerste finale sinds 2012? Misschien…

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.