Kiev Live: Moldavië knalt van het scherm.

De Moldaviërs hebben dit jaar Sunstroke Project in de aanbieding. Het trio stond in 2010 al eens op het podium van het Eurovisie Songfestival, toen samen met Olia Tira. Deze keer moeten ze het met drie doen, maar de funky saxofonist en de jolige violist zijn weer van de partij. De leadzanger heeft zeven jaar later heel wat meer charisma gekregen en is volwassener geworden. Enkele weken geleden werd hij zelfs vader van een dochtertje. Juist op tijd dus voor het grote spektakel in Kiev. Vergelijken kan je met 2010 wel niet meer, want het festival zelf is ook helemaal anders geworden, qua opzet en qua muziek.

De act van Moldavië. Ze krijgen het voor elkaar om het podium helemaal gevuld te krijgen, wat dit nummer echt kan gebruiken. Naast de drie jongens staan ook de drie vrouwen op het podium die tijdens de nationale finale er ook waren. Op de snelle achtergrond toont men regelmatig de ‘epic sax guy’. Die zie je dan wel niet één keer, maar minsten twintig keer verschijnen! Het is allemaal wat hetzelfde zoals in de nationale finale, maar dan een level hoger. Een jolige act voor een jolig nummer, wat de kijkers zeker niet zal ontvallen.

Zoals in de nationale finale neigen ze met hun outfit naar de chiquere kant. Ze hebben een zwart jasje aan met daaronder een casual t-shirt, maar waarschijnlijk zal dit nog wel omgewisseld worden voor de pakken en de bruidsachtige jurken. De dames voorzien wel een soort van truc met hun kleding, maar dat leek vandaag nog niet volledig af.

Kwalitatieve zang was het echter niet vandaag. Het charisma en de leuke act van de jongens doet je dat wel echter vergeten. De leadzanger kan rekenen op de drie dames. In de nationale finale hebben ze bewezen dat het kon, dus het lijkt ons eerder een moment van verkennen vandaag.

Veel mensen zien Moldavië niet in de finale, maar met deze act en vrolijke song valt niets uit te sluiten. Het gaat enorm opvallen bij het publiek dankzij het plezier dat ze hebben. Alleen weten we niet of dit jurymateriaal is. Als ze die ook maar een beetje kunnen overtuigen, lijkt finale een haalbare kaart.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.