Kiev Live: OG3NE kan overtuigen in eerste repetitie.

Volgende week zal Nederland als zesde optreden tijdens de tweede halve finale. De AVROTROS koos voor het trio OG3NE (of Lisa, Amy en Shelley) om de kleuren te vertegenwoordigen. Er werd lang uitgekeken naar deze repetitie, want op de studioversie kwam er niet echt kritiek maar ook geen grote lofzang. De verwachting was dat ze met hun driestemmigheid “Light and Shadows” live naar een hogere dimensie zouden zingen. Iets wat ze zeker al bewezen tijdens het previewevent in Amsterdam en tijdens enkele televisieoptredens op de Nederlandse televisie in de voorbije maanden.

De act van OG3NE is simpel. Ze staan met drie op het podium in een overwegend donkerblauw decor. Er is daar niet veel te zien, buiten enkele silhouetten van de dames en de woorden “Cry no more”. In het begin komt Amy (de oudste) als eerste in beeld en daarna volgen de andere twee. De klappende handen die ze in eerdere optredens gebruikten zijn er niet meer, maar zijn nu vervangen door armbewegingen. Er zal enkel nog wat moeten geoefend worden op het camerawerk, maar daarvoor is er nog een tweede repetitie. Er werden ook meerdere settings uitgeprobeerd, zoals een grote engel die op de ledvloer tevoorschijn komT.

De outfits verschenen vanochtend al in de pers: het zijn drie zwarte stukken. Twee van de dames dragen een jurk en één iemand draagt een broekpak. Het is zwart dus, maar met een glittermotief. Denk maar aan De Toppers (dezelfde ontwerper trouwens), maar dan in een stijlvollere versie. Er zijn ook paarse afwerkingen aan.

Dat OG3NE kan zingen is geweten. De zang was dan ook fenomenaal en er zaten geen valse noten in. Dit ging het nummer maken of kraken. Er kwam dan ook applaus na dit optreden van de aanwezige pers.

Aan sommige dingen moeten ze nog werken, maar daar kan aan gewerkt worden. De stem van ieder van hen zit oké en ze weten de camera te bespelen. Nederland kan zich opmaken voor een finale. Het nummer is dan niet meteen van het modernste of kwalitatief het beste, maar dit laat zien hoeveel emotie in een stem kan gelegd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.