Kiev Live: Noorwegen speelt het veilig dit jaar.

De Noorse artiest Joakim With Steen, die zichzelf JOWST noemt, zal volgende week een groot publiek met zijn muziek bereiken op het Eurovisie Songfestival 2017. Omdat hij zelf voor geen meter kan zingen heeft hij Aleksander Walmann meegenomen naar Kiev. Hij zal voor de gelegenheid ook deel uitmaken van JOWST. De Noorse omroep NRK had een voorstel ingediend bij de EBU om vervormde stemmen te mogen gebruiken tijdens het optreden, maar daar hebben we niets meer van vernomen. Het is dus de vraag hoe het vandaag tijdens de eerste repetitie gaat klinken.

Aleksander de zanger staat zijn de act in het midden van het podium. Links achter hem staat Joakim en er staan ook nog andere dj’s op het podium. Het is allemaal wat hetzelfde zoals in de nationale finale. De zanger beweegt met zijn armen, maar staat voor de rest stil. Op het einde van het optreden gaat JOWST op een grote gekantelde trommel staan. We zien veel roze en zwart op het podium. Op het allerlaatste van het nummer richten de spotlights allemaal richting de zanger en staat hij zowaar in een ‘circle of light’. Tijdens het optreden speelt de regie ook met de ruis zoals in de nationale finale.

De zanger draagt als outfit een zwarte hoed, witte shirt, zwarte broek en witte schoenen. De dj’s hebben hun maskers op. Joakim heeft een masker op die licht geeft en de andere twee een gewone zwarte. De drie dj’s dragen ook allemaal een zwarte cape.

De vocalen van de zanger zijn ok. Het elektronische gedeelte klinkt zoals tijdens de nationale finale, dus de omroep heeft blijkbaar een akkoord kunnen sluiten. Tijdens het refrein krijgt Aleksander hulp van een achtergrondkoortje, dat wederom onzichtbaar is.

De Noren brengen dit jaar een niet zo bijzonder nummer, maar de gimmick met het masker is best leuk. JOWST heeft misschien het geluk (of het ongeluk) om na het bombastische Kroatiรซ te komen. Dat kan zowel in hun voordeel spelen (een normaal optreden) of in hun nadeel (als de mensen nog moeten bekomen van Jacques). Ze spelen het allemaal nogal safe door niets te veranderen.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.