Kiev Live: Oekraïne met massief hoofd op podium

Ook de Big Five en Oekraïne hebben natuurlijk recht op twee individuele repetities. De Big Five zijn de vijf landen die het meest bijdragen aan het festival qua budget, maar ook belangrijk zijn voor de kijkcijfers. Oekraïne is als gastland ook automatisch geplaatst en mag de reeks van zes landen beginnen. Het gastland stuurt dit jaar O.Torvald en wijkt daarmee volledig af van wat ze vorig jaar de winst opleverde. Dit jaar zal er loeiharde rock door de boxen klinken in plaats van de traditionele zang van de Tartaren van vorig jaar. Een tweede winst op rij zit er echter niet in voor de Oekraïeners volgens de gokkantoren.

Enkele weken verscheen er een foto van een reuzenhoofd op het podium, dat toen tijdens de oefenbeurten met de stand-ins werd gebruikt. Met de act van Oekraïne is duidelijk geworden dat het hoofd van hun is. Het is duidelijk dat Oekraïne geen tweede winst wil, want ondanks het hoofd op het podium is het niet echt boeiend. Het hoofd staat dus in het midden, vooraan staat de zangeres en naast hem de gitaristen en drummer. De sfeer ademt donkerheid uit met lucht en bliksemschichten. Tijdens het refrein geeft het hoofd licht.

Ze hebben vandaag hun gewone kleding aan denken we. Zondag zullen we zien wat de definitieve outfit is van de leden.

De zang is niet zo geweldig, maar ook niet rampzalig slecht. Hij krijgt twee mensen mee die hem begeleiden. Die verpesten (voor ons) het allemaal wel een beetje. Het is moeilijk om bij dit soort nummers de zang te beoordelen, want de muziek is vaak overweldigend.

Conclusie is dat Oekraïne niet voor een tweede jaar op rij zal (of mag?) winnen. De verwachtingen lagen al laag, maar tijdens de nationale finale vonden we het er leuker uitzien omdat er toen ook echt met tijd gewerkt werd (het liedje heet “Time”) en dat is visueel sterker. Top 10 zit er niet in.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.