Kiev Live: Kasia draagt nummer alleen.

Kasia Moś is een bekende zangeres in haar eigen land. De Poolse trok in het verleden naar de Verenigde Staten om er te werken aan een internationale carrière, maar kwam van een koude douche terug. Dit jaar deed ze voor het tweede jaar op rij mee aan de nationale finale in Polen. Die won ze uiteraard, want anders kon ze nu niet verschijnen voor haar eerste individuele repetitie. In haar videoclip van “Flashlight” verscheen ze volledig naakt, met strategisch geplaatste handen voor een bepaald lichaamsdeel. Zou dit ook rechtstreeks kunnen op het grote podium in Kiev?

De producers hebben Kasia niet meteen een plezier gedaan door haar na Demy te zetten. De act van Polen is vrij statisch, maar het nummer leunt zich nu ook niet meteen tot een spectaculaire dansoptreden. Ze staat stil in het midden met achter haar een violist. Er verschijnen sterrenbeelden op het podium. Op het einde komt het woord ‘freedom’ op het podium in verschillende talen. Bij de tweede doorloop komen er rookwolken en vredesduiven op het scherm. Men is nog wat aan het kijken wat het beste gaat.

Kasia haar outfit is ook niet meteen de meest opwindende: een witte nachtjapon. De violist lijkt nog in een casual outfit te staan. Benieuwd of ze nog voor iets anders gaat wat haar beter staat.

Net zoals Michał Szpak vorig jaar is de zang loepzuiver. De delegatie lijkt geen tweede achtergrondstem te hebben en dat is ook niet bepaald nodig. Er zitten heel wat moeilijke noten in het nummer en die haalt me met gemak. Dat zit dus allemaal snor bij de Polen.

Het nummer, daar kan je niets meer aan veranderen. Het optreden wel. Dat weten ze bij de Poolse delegatie ook en daarom is het slim dat men meerdere settings probeert. Echter zakt het allemaal wat in na het geweld uit Griekenland en met Moldavië na hen heeft Polen echt geen gunstige plaats gekregen. Vorig jaar bewees de Poolse diaspora wat het waard was, dus misschien krijgt Kasia nu ook hun hulp.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.