Kiev Live: Alex valt van zijn kanon.

Met een Oekraïens middagmaal achter de kiezen was het tijd voor de Roemeense delegatie om het podium te bestijgen. Ze maken dit jaar hun comeback en doen dat meteen opmerkelijk met een jodelnummer anno 2017, gezongen – of gejodeld – door Ilinca en Alex Florea. Vorige week lekten er beelden op een lokaal Facebookaccount van een fan waarbij er schapen te zien waren tijdens het nummer, iets wat op heel wat negatieve reacties en zelfs smalende grapjes kon rekenen. Ze werden op vraag van de omroep offline gehaald en het is de vraag of ze met deze respons iets gedaan hebben.

Inderdaad, tijdens de act geen (opvallende) schapen meer. Er staan drie mensen op het podium: Ilinca, Alex en nog een andere jongen. Die was er volgens ons ook al tijdens de nationale selectie. Voor de rest is het podium vrijwel leeg. Er staat iets onder doeken verscholen. Het is een sprookjesachtig decor met felle kleuren. Richting het einde worden de doeken weggenomen en zien we twee kanonnen tevoorschijn komen. Hier zal waarschijnlijk confetti uitkomen. Dat hebben ze nu nog niet getest. In een tweede oefenbeurt viel Alex wel van zijn kanon.

De kleding is simpel. Ilinca draagt een zwart shirt met bloemachtige rafeltjes terwijl Alex en die andere jongen ook in het zwart gekleed zijn. Het is niet bekend of dit de definitieve outfit is, maar het gaat hen wel af.

Het jodelen is leuk, maar het nummer moet het niet van zijn zang hebben. Alex is een rapper en we denken dat hij zanger niet ver zal komen, zelfs als hij assistentie krijgt van de andere man op het podium.

Net zoals de bevriende buren uit Moldavië uit de eerste halve finale is dit een echte gangmaker. Het maakt alles een beetje losser en gekker en het ziet er leuk uit. Roemenië mocht vorig jaar niet deelnemen en zat dus ook niet in de finale, maar dit jaar lijken ze alvast een comeback in die finale te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.