We staan aan het begin van de derde dag en alle eerste repetities van de dinsdagse halve finale zijn geweest. Nu kunnen we beginnen aan de tweede halve finale en Servië zal die openen, net zoals deze derde repetitiedag in Kiev. Tijana Bogićević zal dan wel de Servische kleuren vertegenwoordigen, toch is ze de laatste jaren vooral actief in de Verenigde Staten. Daar heeft ze ook haar echtgenoot leren kennen. In 2011 stond ze trouwens al eens op het podium van het Eurovisie Songfestival als achtergrondzangeres. Toen eindigde het land veertiende met het nummer “Čaroban”.

Servië is aan het experimenten. In de eerste beurt begint de act met Tijana alleen op het podium. Als je alleen afgaat op dat begin, dan denk je dat het drie saaie minuten gaan worden. Ze beginnen in het zwart-wit. Bij het eerste refrein verschijnen de kleuren en zie je waterbubbels op de achtergrond. Nadien komt er ook een danser op het podium, die net zoals vorig jaar bij Servië heel dramatische bewegingen rond de hoofdzangeres maakt. Op het einde staat ze precies in een draaikolk, dat door een shot vanboven in beeld gebracht wordt. Dat is best knap. In de tweede beurt liet men het zwart-wit weg en waren de kleuren op de achtergrond anders.

De jurk die Tijana aanheeft is simpel. Het gaat om een witte jurk die je evengoed kan aandoen als je een dagje naar het strand gaat. De danser heeft een witte joggingbroek aan en een vestje. Je ziet zijn ontbloot bovenlijf. Dat zal zeker en vast niet slecht doen voor de punten…

De stem van Tijana was nog niet helemaal in orde, maar het was dan ook vroeg om de dag. De eerste delegatie moest vandaag al anderhalf uur op voorhand aanwezig zijn voor veiligheidsinstructies en dergelijke. Haar stem lijkt er wel klaar voor, maar dat kwam nu dus niet tot uiting. Achter de schermen krijgt ze duidelijk hulp van enkele dames.

Servië lijkt saai te beginnen, maar na het eerste refrein komt het wel in orde. We zien dit wel kwalificeren voor de finale, maar het zal daar helemaal afhankelijk zijn van de loting om vanboven of vanonder de rechterhelft van het scorebord te komen. “In Too Deep” is dit jaar één van die dertien-in-een-dozijn-nummers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.