Kiev Live: Slovenië lost de verwachtingen in.

Als voorlaatste kandidaat op deze tweede dag, en volgende week ook in de eerste halve finale, is het de Sloveense kandidaat Omar Naber die aan bod komt. Twaalf jaar geleden oefende hij enkele kilometers verderop, in het lokale Sportpaleis, voor het Eurovisie Songfestival van 2005. Dit jaar doet hij mee met een nummer dat mogelijk nog oubolliger is dan zijn inzending van toen. Echter is hij vocaal wel sterker geworden en dat kan alleen maar in zijn voordeel spelen. Zijn act zal ijzersterk moeten zijn wilt hij ook maar een kleine kans maken op de finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

En die act… we waren niet meteen van onze sokken geblazen. Hij staat alleen op het podium met verschillende lampen die uit het decor zijn gezakt (uit de zogenaamde ‘chandelier’). De LED-muur wordt daarom totaal niet gebruikt. Hij blijft op hetzelfde metertje staan gedurende heel het nummer en af en toe doet hij een dramatische uithaal naar de vloer. Soms is hij ook niet zichtbaar omdat er zoveel lampen op het podium staan. Daar maken ze wel goed gebruik van.

Het kostuum van Omar is een mooi, zwart pak. Het past wel bij het liedje, maar of het vestimentair de beste keuze is, moet nog blijven. Het is alvast beter dan de outfit van de nationale finale.

De zang is dus beter dan twaalf jaar geleden, maar het is ook niet dat het nummer naar een hoger niveau gezongen wordt. Dit jaar worden heel wat zangers achter de schermen bijgestaan door een achtergrondkoortje en dat is bij Slovenië ook zo.

De verwachtingen lagen niet hoog bij Slovenië, dat zie je bij de lijstjes van de fans en de gokkantoren. Ons gevoel is nu ook niet gewijzigd en zeker na het spectaculaire Armenië lijkt dit een kandidaat voor een niet-kwalificatie. Het zou de eerste keer zijn mocht een artiest twee keer de halve finale niet overleven in hetzelfde land.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.