Kiev Live: Tsjechië briljant in zijn eenvoud.

Na de middagpauze is het tijd voor de Tsjechische republiek om zich te bewijzen. Martina Bárta is een nobele onbekende in haar eigen land. De zangeres krijgt de zware taak om de tweede Tsjechische finaleplaats op rij te verzekeren, iets wat helemaal geen evidentie is voor het land. Met “My Turn” heeft de omroep niet meteen gekozen voor een typisch liedje dat op het Eurovisie Songfestival te horen is, maar gaat het voor een degelijke jazzy inzending. En laat dan nu toch de specialiteit zijn van Martina Bárta. Deze inzending leunt zich perfect aan bij de stem van de zangeres.

De act van Tsjechië is briljant in zijn eenvoud. Ze begint heel klein aan de trappen van het podium, waar ze rustig neerzit. Nadien verschijnt er een gele vloer op het LED-gebeuren. Ze staat recht en begeeft zich naar het podium. De kleuren op de achtergrond zijn afwisselend roze, paars en warm geel. In de tweede helft van het nummer verschijnen de mensen uit de videoclip om de schermen.

Over de kleding van Martina Bárta kunnen we kort zijn. Doe het niet! Ze draagt een soort combinatie van een jas en een jurk die van aluminiumfolie gemaakt te zijn. Sommige mensen zal het zeker staan, maar voor de Tsjechische zangeres is dit toch een flop.

Net zoals de kleding, kunnen we kort zijn over haar vocalen, want die waren subliem. Ze zingt heel zuiver en krijgt een beetje hulp van een achtergrondkoortje. Toch maakt zij met haar warme stem het nummer helemaal af, wat zeker een meerwaarde is.

De Tsjechen werden vorig jaar tot fanfavoriet gerekend na de repetities. Ze haalden de finale, maar eindigden daar roemloos voorlaatste. Dit jaar krijgen ze de gratie niet echt van de fans, maar ze hebben misschien een nog kwaliteitsvollere inzending dan toen. De gimmick ontbreekt wel in dit nummer, waardoor de kijker het misschien gaat vergeten.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.