Kiev Live: Droomsetting voor Zwitserland.

Vlak voor de middagpauze is het de tijd aan Timebelle uit Zwitserland. Alhoewel… twee van de drie leden komen niet uit Bern of Zurich, maar uit Roemenië. Toch stopt het hen niet om het neutrale land met de bergen en de kaas te vertegenwoordigen. “Apollo” is dan wel geen grote favoriet bij de gokkantoren, toch kunnen de fans het lied meer dan smaken. Het is enkel af te vragen of de vocalen van Miruna Mănescu stand gaan houden. Tijdens voorafgaande optredens zong ze er telkens tegenaan en we weten ondertussen allemaal wat stress met een artiest kan doen op het grote podium.

Op het podium staan de drie leden van Timebelle. De zangeres heeft frequent de zonnebank bezocht en ziet lekker bruin. Ze staat op een soort van toren met wenteltrap. Deze is helemaal geel, net zoals de microfoonstandaard en de outfit van de zangeres. De rest van het podium in roze, inclusief piano en drumstel. Op de achtergrond zie je wolken en beelden van de Griekse God Apollo (en niet dus van een ruimteschip of een man waar ze verliefd op is). Ook zie je pilaren en op de LED-vloer zie je bollen die op planeten lijken in roze, geel, blauw en paars.

De kleding is dus geel voor de zangeres. Ze draagt een gele jurk met sluiter. De mannen hebben een blazer met een strikje aan in de roze kleur. Het maakt het wel heel zoet en doet vaak aan de setting van een droomkasteel denken.

Miruna haar zang zit goed. Ze krijgt achter de schermen wel hulp van drie achtergrondzangeressen en die kan ze ook goed gebruiken. Zo kan ze ook de uithaal halen die op het einde van het nummer zit.

De afgelopen jaren was Zwitserland het spoor kwijt. Twee keer eindigden ze op de laatste plaats in de tweede halve finale. Die rode lantaarn lijken ze dit jaar niet te gaan halen. Het goede optreden en de zang die oké waren zouden wel eens een negende of tiende plaats in deze halve finale kunnen opleveren.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.