Kiev Live: Wint Isaiah de halve finale bij jury?

De Australiër Isaiah Firebrace deed een goede zaak tijdens een eerste repetitie. Hij kon overtuigen met zijn stem en act en de aanwezige pers in het perscentrum was enthousiast. Toch worden (onterecht) de vergelijkingen gemaakt met Guy Sebastian uit 2015 en Dami Im uit 2016, twee totaal andere artiesten met ook totaal andere inzendingen dan “Don’t Come Easy”. De verwachting is dat Australië op zijn twee sloffen de finale gaat halen, tenzij er vandaag schokkende dingen gebeuren. Dat is niet de verwachting, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren in de wereld van Eurovisie.

De eerste repetitie van zondag liet zien dat de 17-jarige Australische zanger al flink had geoefend in Melbourne. Er is dan ook quasi niet anders aan de act. De draaischijf staat nog op het podium en hij heeft dezelfde outfit aan: de lange jas en de donkere onderkleding. Zijn stem zat op dit vroege uur (voor zangers) toch wel goed en hij kreeg net zoals Zweden een mooi applaus.

Verwachting? Australië is de tweede zekere finalist van deze eerste halve finale. 2016 liet ons echter zien dat Australië niet zo goed ligt bij de kijkers, omdat die vaak (interpretatie van onze kant) denken: “Waarom doet Australië mee?”. De jury kan daar vaak overkijken. Dit maakt zeker kans om de halve finale te winnen bij de professionele vakjury.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.