Kiev Live: Diepzinnige choreografie voor Azeri’s.

Tijdens de eerste repetitie van Azerbeidzjan trokken heel wat mensen grote ogen. Een schoolbordendecor, een paard op een ladder en een kledingtruc. “Dit heeft Azerbeidzjan nog nooit laten zien” vertelde Dihaj. Dat klopt helemaal. Ze staan bekend om hun speciale acts, maar dit is toch heel speciaal. Bij de gokkantoren is ze toch ook een beetje gezakt, maar dat dit finale haalt, moet niet worden afgevraagd. Dat zal gewoon gebeuren. Wat je wel kan afvragen, is dat er nog iets anders zal zijn tijdens deze tweede repetitie. De Azeri’s staan bekend om al van het eerste moment een afgewerkt product te hebben.

De creatieve geest van de Azerbeidzjaanse choreograaf is duidelijk op hol geslagen als we zijn act zien. We snappen niet meteen de link tussen het paardenhoofd en “Skeletons”, maar die zal er waarschijnlijk wel zijn. Aan die act werd er niets gewijzigd. De vocalen van Dihaj waren vandaag beter dan tijdens de eerste repetitie en ook de pers kon het nummer waarderen met applaus. De act is misschien iets te diepzinnig voor het nummer. Je moet nu ook niet te ver gaan met onderliggende betekenissen die dan niet duidelijk zijn voor de kijker.

Voorspelling? Het zou makkelijk zijn om te zeggen dat Azerbeidzjan de finale gaat halen omdat het gewoon Azerbeidzjan is… ooit gaan die landen ook eens de finale missen (Armeniรซ en Turkije in 2011? Griekenland in 2016). Dit jaar zal het alvast niet zijn. Ze brengen een kwalitatieve song en een act die de hele tijd indruk achterlaat. We geven het de voordeel van de twijfel en zeggen dat Azerbeidzjan naar de finale gaat.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.