Kiev Live: Finland met kwaliteit richting finale.

De meest aangename verrassing van de eerste dag was Finland. Norma John, die nu gaan repeteren, hadden eigenlijk quasi niets anders gedaan aan hun act in vergelijking met de nationale finale. Toch komt het heel goed op zijn recht op het podium en daarom wonnen Lasse en Leena op de eerste dag de perspoll. De bookmakers volgen stilletjes en zien Finland zelfs kans maken op een plek in de top 10. Dit is zeker en vast materiaal voor de jury. Alles zal staan of vallen met de criteria die ze hebben meegekregen van de organisatie, zoals het potentieel om een hit te worden. Dat heeft “Blackbird” niet.

Geen veranderingen bij Finland. De twee artiesten staan gewoon weer op het hoofdpodium in hun depressieve setting, wat wederom niet negatief, want het hoort gewoon zo. Lasse zit mooi piano te spelen (fake uiteraard) en Leena brengt het nummer weer zeer sterk. Het enige minpunt zou kunnen zijn dat het aanwezige publiek misschien op vreemde momenten gaat applaudisseren en dat je uit de sfeer geraakt. Waarschijnlijk zal daar wel een filtertje zijn op gezet dat het niet zo hard zou horen op televisie.

Voorspelling? Finland haalde al twee jaar op rij de finale niet. Met deze kwaliteitsvolle inzending en het professionalisme van Norma John en YLE verdienen de Finnen om dit jaar “Blackbird” in de finale te hebben. We denken dat er voor dit nummer best wel een publiek is en voorspellen dat Finland dit jaar de finale van het Eurovisie Songfestival gaat halen.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.