Kiev Live: Frankrijk sluit repetitiereeks aangenaam af.

Een week nadat de Zweedse kandidaat de eerste repetitie mocht aanvangen is het nu aan de Franse kandidaat om de individuele repetitiereeks van 84 beurten af te ronden. Alma nam ons vrijdag mee door de straten van Parijs en ook het bekendste monument van de stad (en van Europa) kon niet ontbreken. Het was allemaal leuk en lief bedoeld, maar veel speelt er zich niet af op het nummer. Ook vorig jaar hadden de Fransen een goed nummer, maar was de staging niet optimaal. Toen eindigde het land zesde. We zien het eerlijk gezegd niet zo ver komen voor de jonge zangeres Alma met “Requiem”.

Frankrijk mocht als laatste land op vandaag. Het is altijd fijn dat de individuele repetities voorbij zijn en de echte actie kan beginnen. De Fransen konden ons aangenaam verrassen tijdens deze tweede repetitie. Met kleine aanpassingen zoals betere interactie met de camera en licht werd het al heel wat stijlvoller dan de eerste repetitie. Met elke repetitie blijft Alma evolueren, dus vocaal komt dat wel in orde. Een positieve afsluiter van de repetities dus.

Voorspelling? Na jaren van slechte resultaten, haalde Amir vorig jaar voor Frankrijk eindelijk nog eens een mooie positie. Of Alma het zo goed gaat doen? Dat denken we niet. Het nummer is leuk en ze brengt het goed, maar er mist iets wat het tot een topinzending maakt in de act. Een top 15 moet echter wel lukken voor het land denken wij.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.