Kiev Live: Georgische kiest voor uitdagende jurk.

Tamara Gachechiladze toonde afgelopen zondag al dat ze een dijk van een stem heeft, ook al leek ze zich nog wat in te houden. Ze experimenteerden met onder andere een rode cap en ook vuurwerk kon niet ontbreken tijdens de act. Vandaag zullen de puntjes op de i worden gezet tijdens de tweede repetitie van Georgië. Het land doet het allesbehalve slecht bij de gokkantoren. Het begon bij de laatste vijf en is nu toch al richting de top 20 aan het evolueren. Wie weet komen er enkele plaatsen bij deze tweede repetitie… of gaan er weer enkele plaatsen af na de tweede Georgische repetitie?

Zoals verwacht kregen we vandaag de outfit van Tamara te zien. Ze heeft een glinsterende rode jurk aan met stukken huidkleurige stroken en vormpjes, waardoor je de illusie krijgt dat ze niets onder haar jurk meer aanheeft. Het geeft het nummer een groter diva-gehalte. Voor de rest is alles wel hetzelfde gebleven. Ze blijven gebruik maken van de cape in het overwegende rode decor. Die cape gaat af na het eerste refrein, waar het allemaal wat dramatischer begint te worden. De zang en dergelijke is weer prima.

Voorspelling? We vinden het een moeilijke. Georgië maakt volgens de fans en gokkantoren niet veel kans op de finale, maar het lijkt ons echt niet onmogelijk dat we op 13 mei toch het land terugzien. Enkele cruciale factoren daarin zijn de enorme stem van Tamara, die het nummer echt groot maakt. Ook zijn buurlanden Azerbeidzjan en Armenië in deze halve finale en aangezien deze niet op elkaar gaan stemmen, zal Georgië toch heel wat puntjes van hen krijgen. Een nipte finalist… of net niet.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.