Kiev Live: Demy met natte haren op het podium.

Griekenland haalde vorig jaar de finale niet en dit jaar zullen ze dat wel doen. Waarom? Niet omdat het niet bijster origineel is of omdat ze een wereldzangeres hebben afgevaardigd. Nee, het gaat allemaal om de staging bij Griekenland. Een waterbak, verschillende schermen die 3D-effecten projecteren en dans maken dat het nummer heel wat beter tot zijn recht komt. Waarschijnlijk was de act maandag al af, dus veel veranderingen verwachten we niet. Het enige minpunt blijft toch dat nummer, dat tien jaar geleden wel iets had kunnen doen in de race om winst. Nu is een top 10 wel niet ondenkbaar.

Demy gaat voor de “ik kom net uit bad”-look in deze tweede repetitie. Aangezien water het thema is tijdens het nummer kan dat wel. Denk maar aan Ruth Lorenzo uit 2014, maar dan een beetje opgemaakter. De act is grotendeels hetzelfde gebleven met de dans en het projectiescherm. Ook de zang van Demy is goed, maar kan eerlijk gezegd nog wat beter. Een minder goede zang kan in dit geval wel gemaskeerd worden door de act en het drukke nummer.

Voorspelling? Griekenland zal meer dan waarschijnlijk wel de finale halen. De omroep heeft alles uit de kast gehaald om de Griekse diaspora over heel Europa volgende week te laten stemmen en de act is zo doordacht dat de rest van het publiek ook wel zal volgen. Een plek in bijvoorbeeld de top 10 zal moeilijker worden, omdat er nu eenmaal meer dan tien nummers beter zijn dit jaar. Niets is echter onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.