Tijdens zijn eerste repetitie verscheen de Ierse Brendan Murray in een simpel wit, schoolcorrect, hemdje. Niet meteen spannend, maar dat is het nummer ook niet. Wel speciaal was zijn luchtballon. Hij waant zich in een decor waarbij het lijkt dat hij met zijn wit-rode luchtballon door het IEC in Kiev vliegt. Hij blijft echter drie minuten gewoon op de vloer staan. Is het allemaal wat vergezocht of past het volledig bij het nummer? Smaken verschillen. Er moet wel evolutie komen in de stem van Murray om kans te maken op de finale én hij moet zeker zijn hoge noot halen op het einde om punten te scoren.

Het witte schoolhemdje is gedeeltelijk vervangen door een wit shirt met een wit open hemdje en daaronder een zwarte broek. De wit-rode luchtballon is er nog altijd, maar wat heeft dit met het nummer te maken? Dat K3 in zulk decor zou staan, kan je begrijpen. Brendan Murray heeft echter niets in een luchtballon te zoeken en maakt door deze grote ballon het juist kinderen. Neem daarbij nog eens die hoge stem en je krijgt een optreden dat op Junior Eurovisie zou passen. Die hoge stem is zeker wel in orde vandaag trouwens.

Voorspelling? Ierland gaat het moeilijk krijgen om de finale te halen. Het laatste finale dateert al vna 2013 en zelfs daar eindigde het land laatste. Mocht Murray toch door de mazen van het net glippen zien we ook niet meer dan een laatste plaats, maar eerder denken we toch dat Murray de vierde niet-kwalificatie voor Ierland zal behalen. Jammer!

Meer informatie over de inzending van Ierland dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen dinsdag stond Brendan Murray voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Thomas Hanses)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws