De topfavoriet Francesco Gabbani kreeg vrijdag vanzelfsprekend de meeste aandacht. Toch leken er heel wat mensen een beetje teleurgesteld omdat hij niet meteen optimaal was. Daarom zijn er natuurlijk ook repetities: om te oefenen. Vandaag krijgen we de bevestiging of Italië zaterdag zich kan opmaken op een feestje of dat het toch mag gaan vrezen voor een hoge notering. Gaan de jury’s de aap begrijpen? Gaan de kijkers de niet-Engelstalige inzending waarderen? Veel vragen en voorlopig nog geen antwoorden. Het enige wat Gabbani nu kan doen is een goede repetitie afleggen.

Francesco Gabbani is de afgelopen maanden een fenomeen geworden. Dat bewees ook het applaus dat hij kreeg in de arena. Geen wijzigingen in de act of dergelijke en ook de aap is natuurlijk aanwezig met dansje. De zanger speelt vlot met de camera. Zijn zang was niet helemaal optimaal, maar eerdere optredens bewezen dat hij het wel kan. De grote vraag is echter of Europa het allemaal wel gaat begrijpen. Italiaans is al wel toegankelijker dan Wit-Russisch of Hongaars, maar hij moet zijn lied vooral gaan verkopen met andere dingen dan de tekst.

Voorspelling? Wat moet het toch fout gaan lopen mocht Italië niet bij de beste vijf eindigen. Toegegeven: Francesco Gabbani is geen Alexander Rybak of Loreen, waar het echt al weken voor het festival duidelijk was dat ze gingen winnen. Toch zien wij hier de grootste kanshebber voor winst. Het is leuk, er zit een gimmick in en met de juiste uitleg van de commentatoren krijg je er ook nog context bij. Rome, Turijn of Milaan? Het zou toch een leuke bestemming zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.