Deze laatste individuele repetitiedag is de kortste van allemaal met de tweede repetitie van de Big Five en het gastland Oekraïne. Het is het gastland dat mag beginnen met O.Torvald. Het is een hevige rockinzending en dat is de enige die we dit jaar hebben. Het is niet omdat je uniek in je soort bent dat je gaat scoren. Dat zien we namelijk niet gebeuren dit jaar met Oekraïne. De nationale finale-act met de originele countdown werd omgewisseld voor een groot hoofd en een ietwat saaie setting. Oekraïne wil in ieder geval geen tweede organisatie op rij financieren. Waar is dat typische eergevoel?

Vannacht hadden we het laat gemaakt tijdens een feestje van collega’s, dus de Oekraïense inzending maakte ons goed wakker. De mannen van O.Torvald staan in een soort van grijs hemd zonder mouwen. De act is hetzelfde gebleven met het grote hoofd met de lichtgevende ogen. De zang was oké, maar ook niet meer. Met dit soort nummers kan je nu ook geen engelengezang verwachten. Ondanks de thuisinzending te zijn toch maar een matig applaus

Voorspelling? Het Oekraïense team kan sowieso trots zijn op zichzelf omdat het – tegen alle kritieken in – volgende week toch acht uur toptelevisie zal maken. Hun inzending dit jaar was een verdienstelijke poging, maar O.Torvald zal waarschijnlijk (ver) buiten de top 10 eindigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.