Kiev Live: Weinig actie bij de Britten.

De voorlaatste repetitie van vandaag is die van het Verenigd Koninkrijk. De BBC heeft een grote waaier naar Kiev laten komen met lichteffecten. Lucie kon in ieder geval overtuigen met haar stem en “Never Give Up On You” is zeker een prima liedje, maar ons geeft het geen gevoel van top 10. Het land heeft ook het nadeel van de imagoschade dat ze nu lijden door de Brexit, dus dit kan hen ook wel wat punten gaan kosten. Politiek en het Eurovisie Songfestival gaan dus ook dit jaar hand in hand. Terug naar de orde van de dag: Lucie Jones werkt nu haar tweede repetitie in Kiev af en wij volgen mee.

De grote waaier (een upgrade van de schelp van Monetta uit 2014?) is vanzelfsprekend gebleven bij de Britse act. Dat is ook wel het enigste wat er op het podium speciaal is, naast de mooie stem van Lucie Jones uiteraard. Ze heeft een andere gouden jurk aangetrokken. Het nummer mag dan wel niet zo’n oorwurm zijn als het eerste liedje van Emmelie De Forest uit 2013 (de Deense Songfestivalwinnares schreef het nummer van Jones), toch mag het Verenigd Koninkrijk trots zijn op deze inzending.

Voorspelling? Iedereen is het er unaniem over eens dat de vocale capaciteiten van Lucie het nummer naar een hoger niveau tillen. Waarschijnlijk zal dat haar ook extra punten opleveren, maar of de Britten de langverwachte top 10 kunnen halen? De (vooral Britse) gokkantoren geloven er in, nu de rest van Europa nog.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.