Kiev Live: Eurovisie Songfestival 2017 officieel begonnen.

Het Eurovisie Songfestival 2017 is officieel van start gegaan. Na een hele week van repetities was er vanavond tijd voor de delegaties om te ontspannen.

Daarvoor mochten de 42 delegaties flankeren over de rode loper, net zoals de presentatoren en de twee Zweedse hoofdproducers. Het was de langste rode loper ooit volgens de organisatie en dat werd regelmatig vermeld. De kandidaten begonnen bij een presentatieduo, moesten dan 265 meter afleggen over de rode loper om weer te eindigen bij een presentatietrio. Nadien werden ze naar de locatie van de ceremonie zelf gebracht.

De Belgische delegatie verscheen al vroeg in de uitzending. De rode loper en de ceremonie werden namelijk uitgezonden op internet en ook op de Oekraïense televisie was het gebeuren te zien. Ze had een jurk aan van Johanne Riss, die ook de witte jurk ontwierp die ze tijdens de tweede repetitie aanhad als podiumoutfit. Ze was blij om in Kiev te zijn.

Ook Salvador Sobral is eindelijk aangekomen in Kiev. Hij verscheen niet op de rode loper toen de delegatie als voorlaatste uit de wagen stapte, maar kwam wel iets later. Hij is pas vanochtend vertrokken in Portugal. Zijn zus nam de repetities voor haar rekening omwille van de gezondheidsproblemen die Sobral heeft.

Nadien ging het richting Euroclub voor het protocolaire deel: toespraken van onder andere de massieve burgemeester van Kiev, oud-bokser Vitali Klitschko en Jon Ola Sand, de executive supervisor van de European Broadcasting Union. Zelfs de ‘first lady’ van Oekraïne mocht spreken, alsook (meer vanzelfsprekend) Jamala, de huidige kampioene van het festival.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.