De VRT gaat in 2018 geen nationale voorronde zoals Eurosong organiseren. Dat heeft Peter Van De Veire laten weten aan Songfestival.be en de VRT wist dit nieuws te bevestigen. Zowel de kandidaat als het nummer zullen intern gekozen worden, waardoor de kijker dus geen inspraak zal hebben. De laatste keer dat de Vlaamse openbare omroep intern koos was in 2010. Toen eindigde Tom Dice zesde met “Me and My Guitar”. Ook zangeres Iris werd intern gekozen in 2012, maar haar nummer niet.
Toen koos de kijker voor “Would You?”, maar dat lied strandde in de halve finales. Vanavond is Blanche aan zet om ons land te vertegenwoordigen in Kiev met “City Lights”. De RTBF koos haar intern. Met deze bekendmaking is de zestigste deelname van België aan het Eurovisie Songfestival officieel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws