De VRT gaat in 2018 geen nationale voorronde zoals Eurosong organiseren. Daarmee volgt de VRT het spoor dat de RTBF al jaren inslaat en gaat het ook terug naar zijn eigen intern succes uit 2010.

Dit nieuws heeft Peter Van De Veire laten weten aan Songfestival.be en de VRT wist dit nieuws te bevestigen. Zowel de kandidaat als het nummer zullen intern gekozen worden, waardoor de kijker dus geen inspraak zal hebben. De laatste keer dat de Vlaamse openbare omroep intern koos was in 2010. Toen eindigde Tom Dice zesde met “Me and My Guitar”. Ook zangeres Iris werd intern gekozen in 2012, maar haar nummer niet.

Toen koos de kijker voor “Would You?”, maar dat lied strandde in de halve finales. Vanavond is Blanche aan zet om ons land te vertegenwoordigen in Kiev met “City Lights”. De RTBF koos haar intern. Met deze bekendmaking is de zestigste deelname van België aan het Eurovisie Songfestival officieel.

De laatste kandidaat van de VRT was er in 2016. Toen hield de Vlaamse omroep een open selectie, waar Laura Tesoro uitkwam. Met “Whats The Pressure” eindigde ze tiende, een succes voor de VRT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.