Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

De maandag na het festival van dit jaar bevestigde RTP in zijn nieuwsuitzendingen en online dat Lissabon het Eurovisie Songfestival 2018 zou mogen verwelkomen. Afgelopen week werd dat nieuws echter weer ontkracht door Nuno Artur Silva, de programmadirecteur van de omroep. “De kans is groot dat het Lissabon gaat worden, maar andere steden zijn ook welkom om een kandidatuur te stellen”. Volgende steden of arena’s hebben vervolgens interesse getoond.

  • Espinho: Nave Polivalente de Espinho (6.000-12.000)
  • Gondomar: Multiusos Gondomar Coração de Ouro (8.000)
  • Guimarães: Pavilhão Multiusos (5.000)
  • Lissabon: MEO Arena (20.000)
  • Portimão: Portimão Arena (Foto, 8.000)
  • Santa Maria da Feira: Europarque (11.000)

Enkel Lissabon komt met zijn MEO Arena in aanmerking volgens de eisen van de EBU. De andere arena’s zijn te klein of hebben zelfs geen dak. Toch krijgen ze een eerlijke kans. Een beslissing zal echter al snel volgen.

Op 12 juni komt de EBU samen voor een eerste vergadering. Dan zal het komende festival al worden besproken en worden er ook eventuele sancties genomen tegen Rusland en Oekraïne. Dat zegt Frank-Dieter Freiling, de chairman van de referentiegroep: “Het kan gaan van een boete tot een maximale weigering van drie jaar”.

Er zijn geen bevestigen voor deelname in 2018 gekomen deze week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.