Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

Komende week komt de EBU samen voor de eerste besprekingen van het Eurovisie Songfestival 2018. Ook zullen de mogelijke sancties worden besproken die tegen Rusland en Oekraïne worden genomen.

De Bulgaarse omroep BNT kondigde meteen na het festival van dit jaar, waar Kristian Kostov (foto) tweede werd met “Beautiful Mess”, dat ze zouden deelnemen in 2018. Echter trok de omroep zich deze week (voorlopig) terug, omdat in augustus een nieuw bestuur zal worden gekozen. Daarom is de beslissing van volgend jaar niet meer geldig. De verwachting is wel dat het land gaat meedoen, maar formeel staan ze dus niet meer op de deelnemerslijst.

Verder geen bevestigingen van landen die gaan deelnemen aan het festival van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.