Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

Eerst en vooral is er sinds gisteren een grote bosbrand aan de gang in Portugal. Op moment van schrijven zijn er al meer dan 60 doden gevallen in het centrum van het land. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers. De voorbereidingen van het festival zullen waarschijnlijk stil liggen komende week.

Deze week was het een maand geleden dat Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 won. Afgelopen woensdag vlogen afgevaardigden van de nationale omroep RTP naar Genève voor een eerste samenkomst met de referentiegroep van de EBU. Met nog elf maanden voor het volgende festival lijkt het nog een lange weg, maar de voorbereidingen zijn al begonnen.

Er werden tijdens de vergadering verschillende zaken besproken. RTP stelde enkele arenas voor en ook de data werden besproken. Voor beide zaken is er echter nog geen bevestiging: “In de volgende weken gaan we knopen doorhakken. De arena zal worden gekozen die aan de vereisten voldoet en ook een datum zal worden gekozen” zegt Jon Ola Sand, de executive supervisor van het festival.

In eigen land is er een zomerhit in de maak voor SunStroke Project, de nummer 3 van dit jaar. De Moldavische groep staat al ruim twee weken in de top 3 van iTunes en “Hey Mamma” werd al regelmatig gebruikt in spotjes van onder andere Eén.

Deze week kwamen er geen nieuwe bevestigingen binnen voor 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.