Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

Ook in de wereld van het Songfestival staat de zomervakantie voor de deur. Bitter weinig nieuws dus. Toch zou er snel groot nieuws aankomen, want verschillende lokale media in Portugal melden dat er snel meer details naar buiten gaan komen. Daar zouden de data én de locatie al bij zitten. Volgens ESC Portugal gaat het allemaal “vlot” bij RTP.

In de MEO Arena (misschien de toekomstige arena van 2018) zal komende dinsdag een benefietconcert plaatsvinden voor de slachtoffers van de grote bosbrand van vorige week, waar 64 doden vielen. Onder andere Salvador Sobral zal er optreden. Hij won ruim anderhalve maand geleden het Eurovisie Songfestival in Kiev.

Ook deze week geen bevestigingen van nieuwe deelnemende landen. Echter hebben Zweden en Frankrijk laten weten dat ze een nationale selectie zullen houden voor Portugal.

Een ludieke afsluiter uit Zwitserland. De nationale omroep maakte een filmpje waarin verschillende katten “Amar Pelos Dois” mee kwelen. Duidelijk te veel tijd daar bij SRF…

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.