Frankrijk zal ook aanwezig zijn in 2018 op het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot afgelopen jaren zijn er toch wel wat wijzigingen bij de Franse openbare omroep.

De Franse omroep France 2 heeft de inschrijvingen voor 2018 gestart. Die loopt ongeveer gelijk met die van de afgelopen twee jaar: iedereen kan een nummer insturen dat aan enkele basisvoorwaarden moet voldoen, zoals de vereiste leeftijd en een minimum aan Frans in het nummer. De uiteindelijke selectie zal wel anders zijn, want niet een jury zal het lied intern kiezen. Er komt namelijk een nationale voorronde bij onze zuiderburen.

De omroep bevestigde aan verscheidene media dat ITV Studios France een nationale voorronde mag produceren. Hoe die zal verlopen, is nog niet bekend. Eventueel gaat het om slechts één nationale finale, maar ook pistes zoals Melodifestivalen in Zweden worden onderzocht. Na enkele jaren van mindere resultaten haalde Frankrijk met een nieuwe delegatie een zesde plaats (2016) en twaalfde plaats (2017) binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags