Zweden kiest ook in 2018 via Melodifestivalen zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de openbare omroep van het land laten weten.

Op vrijdag 1 september openen de inschrijvingen van editie 58 tot en met maandag 18 september 17:59. Dertien inzendingen worden op uitnodiging geschreven, veertien inzendingen komen uit de open inschrijving en één wildcard zal worden uitgedeeld aan een kandidaat van P4 Nästa 2017 op 26 augustus.

Officiele data zijn er nog niet, maar de waarschijnlijke startdatum lijkt 3 februari 2018. De finale zou in dit scenario (vier voorrondes, herkansingsronde en finale) gehouden worden op zaterdag 10 maart 2018. Karlstad mag alvast één van de voorrondes verwelkomen. Dit jaar haalde Zweden de tweede keer op rij een vijfde plaats. Voor het land was het zijn vierde plek in die top 5 in vijf jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.