Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

Geen nieuws uit Portugal of andere landen deze afgelopen week. Volgende week zou de gaststad en de data voor 2018 worden bekendgemaakt (volgens RTP in een eerder communiqué) en weten we eindelijk meer. Als dat nog altijd juist is natuurlijk…

Gisterenavond was er de geboorte van een nieuw festival van de EBU, namelijk Eurovision Choir Of The Year. Geen flitsende dansers en hippe zangers, maar negen koren die zich op een eigen manier proberen te tonen aan Europa. België deed ook mee en vaardigde Les Pastoureaux af. Geen top 3 voor ons land. Het was Carmen Manet uit Slovenië dat de allereerste editie won. De koren uit Wales en Letland werden respectievelijk tweede en derde. De volgende editie zou in 2019 worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.