Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

De zomervakantie is begonnen, ook in Portugal. Toch blijft RTP deze zomer werken aan het Eurovisie Songfestival 2018 en zou de definitieve bekendmaking deze maand moeten plaatsvinden. Parque de Exposições de Braga (Braga), Multiusos Gondomar Coração de Ouro (Gondomar), Eurpoarque (Santa Maria da Feira) en de MEO Arena (Lissabon) zijn in de running maar het moet dus echt gek lopen mocht het niet de MEO Arena worden. Afgelopen week had RTP er nog een concert voor de slachtoffers van de bosbranden.

Deze week hebben twee landen hun deelname in Portugal weten te bevestigen. Letland en Zwitserland zullen allebei volgend jaar een kandidaat afvaardigen. Over een mogelijke voorronde hebben ze nog niet gecommuniceerd, maar de kans is bestaande dat ze beiden bij hun nationale format blijven. De Zwitserse omroep SRF ging alvast te rade bij de Zweden. Zwitserland haalde in 2014 voor de laatste keer de finale, Letland in 2016. Malta gaf dan weer meet details vrij over hun finale in januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.