Eurovisão 2018 [8]: Het kabbelt in Eurovisieland.

Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

Geen nieuws is goed nieuws zeker? Vorig jaar schreef de Oekraïense openbare omroep een heuse wedstrijd uit voor de organisatie van het festival. Dit jaar blijft het opvallend stil bij de Portugese RTP. De verwachting is dat één van de weken de definitieve locatie en ook de data naar buiten worden gebracht. De verwachting is dat de MEO Arena in Lissabon het gaat halen. Vorig jaar raakte de locatie van 2017 op 9 september bekend, voor 2016 was dat al op 8 juli.

Deze week wisten drie landen hun deelname te bevestigen voor 2018: Denemarken, Oostenrijk en Roemenië. Zowel de Deense omroep DR als de Oostenrijkse omroep ORF gaven meer info over hun selectieprocedure. Roemenië liet enkel weten dat ze erbij zijn, desondanks de budgetten die niet helemaal in orde zijn. Deze drie landen wisten dit jaar de finale te halen, met de bizarre act (foto) uit Roemenië als beste van de drie.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.