De opvolger van Salvador Sobral zal op zaterdag 12 mei 2018 gekozen worden in de MEO Arena in Lissabon. Dat heeft de Portugese omroep RTP officieel gemaakt tijdens een persconferentie in zijn hoofdkwartier en via zijn nieuwskanaal RTP3.

Zowel de locatie als de data werden bekendgemaakt. De eerste halve finale zal gehouden worden op dinsdag 8 mei 2018, de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018 en de grote finale met 26 landen volgt op zaterdag 12 mei 2018. Het zal editie 63 worden van het liedjesfestijn.

De MEO Arena (foto boven alinea) in Lissabon was al sinds de overwinning van Portugal topfavoriet. De arena kan 20.000 personen huisvesten en werd gebouwd in 1998 naar aanleiding van de Expo dat jaar. Ook Gondomar, Santa Maria da Feira en Braga waren in de running.

Met 8, 10 en 12 mei als data van dit festival komt het meteen voor (velen) in een verlengd weekend te liggen. Op donderdag 10 mei is het namelijk Hemelvaartsdag en vrijdag 11 mei is voor velen een brugdag. In het onderwijs is dit sowieso het geval. De repetities zullen beginnen op 29 of 30 april.

Pavilhão Multiusos de Guimarães in het gelijknamige Guimarães kreeg alvast een andere opportuniteit en mag volgend jaar Festival da Canção 2018 huisvesten. Daarmee trekt het festival voor het eerst buiten Lissabon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.