Malta kiest in januari voor Portugal via finale.

De nationale openbare omroep van Malta heeft de inschrijvingen geopend voor Malta Eurovision Song Contest 2018. Vanaf nu kunnen artiesten zich aanmelden voor de competitie.

In januari van volgend jaar zal PBS een nationale finale organiseren met zestien kandidaten en enkel de kijker zal bepalen wie er naar Portugal mag. Daarmee gaat men voor een herhaling van de nationale finale van dit jaar.

Dit jaar eindigde Claudia Faniello met “Breathlessly” op een zestiende plek in de halve finale. De jury had haar wel graag in de finale zien staan met de ballade, maar de kijkers gaven geen enkel punt. Zij is als enige artiest uitgesloten voor deelname in 2018. Dat staat in de lokale regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.