Eurovisão 2018 [14]: EBU komt met Songfestival in Azië.

Zondag 14 mei. Enkele minuten na halftwee lokale tijd won Salvador Sobral voor Portugal het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. Voor 41 omroepen betekende dat meteen het einde van een lange periode en het begin van reflectie en de voorbereiding voor een nieuwe deelname. De Portugese omroep RTP kon toen beginnen aan de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2018. In deze reeks volgen we wekelijks de voorbereidingen op de voet. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op de weg naar op de weg naar “Eurovisão 2018”.

Groot nieuws van de European Broadcasting Union afgelopen week. De organisator van het Eurovisie Songfestival komt in 2018 met een spin-off van het Europese festival in Azië. Al in maart vorig jaar werden er overeenkomsten gesloten maar op vrijdag werd het nieuws officieel gemaakt. “Eurovision Asia Song Contest” zal ergens in 2018 voor de eerste keer worden gehouden. Landen zoals Japan, China en Australië hebben al interesse om mee te doen. Meer nieuws volgt later.

Deze week kwamen er geen bevestigingen binnen voor deelname in 2018. Denemarken en Servië kondigden aan hoe ze hun kandidaat gaan kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.