Servië met open selectie in 2018.

Servië gaat voor een open selectie volgend jaar. De omroep zal zelfs met uitzendingen op televisie komen, maar de kijker heeft niets te zeggen.

Na twee volledig interne selecties kiest de openbare omroep van Servië in 2018 ervoor om een open selectie te houden voor het Eurovisie Songfestival. Tot en met 10 oktober aanstaande kunnen gegadigden kun kandidatuur stellen. De omroep gaat terug naar de eigen succesformule uit 2007 voor hun inzending en enkel liedjes in de eigen taal mogen worden ingezonden. Wel mogen internationale componisten zich aanmelden.

Een commissie kiest tien songs op basis van enkel het nummer, niet de artiest. Die worden dan op de nationale kanalen vertoont, maar het is uiteindelijk de jury die zal kiezen wie er naar Lissabon gaat. De omroep hoopt volgend jaar wel de finale te halen, nadat Tijana Bogićević net de finale niet haalde en elfde eindigde in haar halve finale.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.