Cyprus heeft de tekstschrijver al gekozen voor zijn inzending voor Lissabon. Geen Thomas G:Son dit jaar voor Cyprus, maar wel Alex Papaconstantinou (foto) gaat het doen in 2018.

Hij is beter bekend onder de naam Alex P. Zijn naam klinkt dan wel Cypriotisch of Grieks, toch is Alex geboren in Zweden. Hij heeft Griekse roots. Papaconstantinou schreef al eerder de inzending mee van Griekenland in 2007, Azerbeidzjan in 2009 en Cyprus in 2012.

Zijn grootste wapenfeiten liggen echter buiten het festival. Zo is hij één van de producers achter “C’est La Vie” van Khaled en schreef hij ook mee nummers van Enrique Iglesias, Kelly Rowland, Nicki Minaj en Jeniffer Lopez.

Ondertussen is ook de selectiemethode bekend gemaakt. De openbare omroep van Cyprus zal een nationale selectie organiseren in januari om de kandidaat te bepalen. Het nummer zal dan in een later stadium worden geschreven. Dit jaar eindigde Cyprus 21ste in de finale met “Gravity” van Hovig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.