Festival da Canção 2018 met 26 songs, componisten bekend.

De Portugese omroep RTP maakt van Festival da Canção 2018 een prestigeproject. Er zullen maar liefst 26 nummers meedoen aan de competitie volgend voorjaar. Evenveel componisten werden geselecteerd.

22 van de 26 werden door RTP gekozen, één componist werd door Salvador Sobral (de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2017) gekozen en drie kwamen uit een competitie van radiozender Antena 1. Vorig jaar deden er maar veertien componisten mee.

De componisten zijn: Aline Frazão, Armando Teixeira, Benjamim, Bruno Cardoso, Capicua, Diogo Clemente, Diogo Piçarra, Francisco Rebelo, Fernando Tordo, Isaura, João Afonso, Jorge Palma, José Cid, JP Simões, Júlio Resende, Mallu Magalhães, Miguel Ângelo, Minta (Francisca Cortesão), Nuno Rafael, Paulo Flores, Paulo Praça, Tito Paris, Janeiro (gekozen door Salvador Sobral), Daniela Onis (Antena 1), Peter Serrado (Antena 1), Rita Dias (Antena 1)

Er zullen twee halve finales gehouden worden op 18 en 25 februari. Per halve finale doen er dertien songs mee en gaan er zeven door naar de finale van zondag 5 maart in Guimarães. In mei mag de winnaar van Festival da Canção 2018 het thuisland vertegenwoordigen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.