‘France 2 komt met drie shows voor Lissabon’

Eén van de grootste Franse kranten, Ouest-France, schrijft vandaag in zijn publicaties dat de Franse openbare omroep France 2 in januari met drie shows zal komen om de Franse kandidaat te bepalen.

Eerder raakte al bekend dat een open selectie zou worden gehouden. Circa vijftien kandidaten doen mee aan twee halve finales. Die zullen vooraf opgenomen zijn en een jury zal de finalisten bepalen. De finale zal wel live zijn en daar heeft de kijker ook zijn zeg, samen met een internationale jury.

Ook weet de krant te zeggen dat Garou, een Frans-Canadees zanger, de shows zal presenteren. De reeks krijgt volgens Ouest-Franse de titel “Eurovision, Qui Portera Nos Couleurs”. Het nieuws is nog niet officieel gemaakt door France 2, maar de zender ontkent het ook niet. Het land veranderde van koers in 2015. France 2 nam het over van zusterzender France 3. In 2016 en 2017 kon het land mooie resultaten neerzetten met Amir (zesde) en Alma (twaalfde).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.