Het gaat volgens Portugese media helemaal niet goed met Salvador Sobral, de huidige kampioen van het Eurovisie Songfestival. “Een kwestie van leven of dood” schrijven ze.

Dat Sobral een zwakke gezondheid heeft is geen publiek geheim. Het hield hem tegen om bijvoorbeeld de repetities bij te wonen in Kiev en ook promotie deed hij niet. Zelf minimaliseerde de zanger het toen en waren er ‘amper’ problemen.

“Een nieuw hart is nodig binnen dit en twee weken. Gebeurt dat niet, dan kan dit wel eens zijn dood betekenen” zegt een Portugees journalist. Begin deze maand staakte een emotionele Sobral zijn concertreeks in Estoril. “Ik kom terug, sterker dan ooit” zei hij nog in een filmpje. Afgelopen week werd duidelijk dat zijn gezondheidstoestand zo slecht was. Salvador Sobral werd dan ook opgenomen in het ziekenhuis volgens de pers.

Vrienden, collega’s, fans en sympathisanten vrezen voor het leven van het 27-jarige idool. “Als hij geen nieuw hart krijgt, heeft hij minder dan een jaar te leven” zei รฉรฉn van zijn vrienden in mei. Toen won Salvador Sobral met een monsterscore het Eurovisie Songfestival 2017 met “Amar Pelos Dois”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.