Letse omroep past selectie voor 2018 aan.

De Letse openbare omroep LTV gaat sleutelen aan zijn nationale selectie. Dat blijkt uit de plannen die LTV heeft voor het televisieseizoen van 2017-2018.

De naam Supernova blijft behouden en de duur van de competitie (vier weken) is ook even lang. Het stramien van twee voorrondes, een halve finale en een finale verdwijnt wel. Er worden voor volgend jaar 18 tot 24 kandidaten geselecteerd die gespreid worden over drie voorrondes. Per voorronde gaan er twee kandidaten door naar de finale.

Dat maakt dat zes kandidaten meedoen aan de finale. De selectie zal lopen in februari 2018. Opnieuw worden een jury, de kijker en de online streaming via Spotify betrokken in de resultaten. Nieuw is wel dat nu ook buitenlandse componisten zich mogen aanmelden (wel in combinatie met een Letse componist) en dat tot 15 oktober.

Supernova werd in 2015 de nieuwe voorronde van Letland. Na jaren van slabakken deden de Letse vertegenwoordigers het met een zesde (2015, Aminata) en vijftiende (2016, Justs) plaats goed. Dit jaar echter eindigde Triana Park laatste in de eerste halve finale met “Line”.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.