Vandaag bevestigde Slovenië zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival 2018 met het openen van de inschrijvingen voor de selectie van volgend jaar.

Tot en met 15 november kunnen artiesten en componisten hun songs insturen. Een belangrijke wijziging ten opzichte van vorige edities is dat er verplicht een Sloveense versie moet worden ingezonden. Indien de kandidaat in een andere taal naar Lissabon wil, moet hij of zij die versie ook meesturen.

Voor of begin december maakt RTVSLO meer details bekend over de selectie zelf. De afgelopen twintig jaar gebruikte het telkens EMA als nationale voorronde. Enkel in 2013 werd er intern een kandidaat gekozen. Dit jaar deed Omar Naber mee aan het festival, maar hij bleef steken in de halve finales.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.