Zweedse finale op 10 maart 2018.

De Zweedse openbare omroep heeft de zes data en locaties bekendgemaakt voor Melodifestivalen 2018. Voor het zeventiende jaar op rij komt er een heuse tour in het hele land.

Zoals verwacht start de reeks op de eerste zaterdag van februari, namelijk op 3 februari 2018 in Karlstad. Op zaterdag 10 maart is er in de Friends Arena de grote finale. Voor de allereerste keer zal ook Kristianstad worden aangedaan tijdens de reeks en dat bij de herkansingsronde.

De vier voorrondes worden gehouden op 3 februari (Löfbergs Arena in Karlstad), 10 februari (Scandinavium in Göteborg), 17 februari (Malmö Arena in Malmö) en 24 februari (Fjällräven Center in Örnsköldsvik). Op 3 maart is er de herkansingsronde in de Kristianstad Arena in Kristianstad. Op 10 maart is er dan de uiteindelijke finale in de Friends Arnea in Stockholm.

In totaal werden 2771 inzendingen ontvangen door SVT. In de komende weken brengt de omroep de 27 geselecteerde namen naar buiten. Eerder werd Stiko Per Larsson al gekozen als eerste kandidaat na zijn winst in P4 Nästa.

Vorige editie haalde Zweden zijn vierde top 5-positie op rij met de vijfde plaats van Robin Bengtsson. Hij bracht “I Can’t Go On” voor de Scandinavische grootmacht op het Eurovisie Songfestival 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.