Albanië  bevestigde vandaag zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival 2018 en meteen werd ook bekend dat eind dit jaar Festivali i Këngës zal gebruikt worden als selectiemethode voor Lissabon.

Geen verrassingen uit Albanië. Al sinds 2003 kiest het land steevast zijn kandidaat en inzending via Festivali i Këngës. Dat is een gerenommeerde competitie die jaarlijks in Tirana zijn tenten opslaat in de eindejaarsperiode. De winnaar mag dan het opeenvolgende jaar naar het Eurovisie Songfestival.

Een concrete datum voor dit jaar is er nog niet. Vorig jaar stuurde Albanië zangeres Lindita naar Kiev. Ze won de 55ste editie van Festivali i Këngës met “Botë”, wat “World” werd voor het internationale festival. Ze eindigde als veertiende in de halve finale, onvoldoende voor een finaleplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags